Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ

Πέθανε ο τελευταίος φυλακισμένος πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής...

http://nonews-news.blogspot.gr/
Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής.


Ο 92χρονος ισοβίτης, που..   Περισσότερα...  

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΡΟ

Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στο «μετρό» για ότι συμβαίνει στην Αθήνα σήμερα.


Εμείς οι υπόλοιποι φταίμε που δεν αντιδρούμε στα όσα μας συμβαίνουν.

Εμείς είμαστε κότες.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο τόσο η σημερινή όσο και η αυριανή απεργία των εργαζομένων του μετρό.






Αυτοί που επι δύο μήνες απεργούσαν παράνομα έβγαλαν τώρα παράνομη την απεργία άλλων εργαζομένων.

Μήπως μπορούν να καταλάβουν όλοι ότι οι Έλληνες δικαστές με την στάση τους έχουν καταστεί πλήρως αναξιόπιστοι.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Και μόνο ότι οι «άγνωστοι» βομβιστές τηλεφώνησαν στην «Ζούγκλα» του λιγδιάρη 30φυλλόπουλου εμένα με βάζει σε υποψίες…

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ Mall

Έκρηξη έξω από το The Mall στο Μαρούσι
http://www.in.gr/
Έκρηξη έξω από το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο χώρο στάθμευσης. Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα zougla.gr Διαβάσετε αναλυτικά

Πόλεμος  εμπορικών  κέντρων;  Πόλεμος  για  την  Κυριακή  αργία;  Θα  δείξει. 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, προτείνει ως Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας τον κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, καθηγητή Ανατομίας – Χειρουργικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.




ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Υφυπουργός Εξωτερικών

Σύντομο βιογραφικό Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26.7.1951. Έχει δύο γιους. Επάγγελμα: Χειρουργός- Καθηγητής Πανεπιστημίου. Σπουδές: Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Ιταλική. Διεύθυνση: Γραφείο: Κανάρη 19, 10673, Αθήνα, τηλ.: 2103633716-8, Φαξ 2103633715, Αγησιλάου 89, 23100, Σπάρτη, τηλ.: 2731/082060 2731/082060 ΔΩΡΕΑΝ , Φαξ 2731/082061, Μολάοι, τηλ.: 2732/023405 2732/023405 ΔΩΡΕΑΝ . Διεύθυνση e-mail skandalakis@parliament.gr Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου) και του 1990. Βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1996, του 2000 και του 2004. Το 1990, εξελέγη γραμματέας του προεδρείου της Βουλής. Το 1992, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βορειοατλαντικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΝΑΤΟ). Κοινωνικές δραστηριότητες Ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας (1982-1996). Το 1992 ήταν αρχηγός της ελληνικής Διακομματικής Επιτροπής στον Ο.Η.Ε. για τα εθνικά θέματα. Διετέλεσε πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Εσωτερικών (1990), αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. υγείας και Πρόνοιας και γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, της Ν.Δ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1981). Διετέλεσε επιμελητής Χειρουργικής του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Άμστερνταμ και επίκουρος καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας και Τεχνικής του Πανεπιστημίου Emory- Atlanta των Η.Π.Α. Έχει γράψει τρία συγγράμματα και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στο εξωτερικό. Τιμήθηκε για την προσφορά του στον ιατρικό τομέα για τον αγώνα του εναντίον των ναρκωτικών, καθώς και για την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΧΩΡΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ  .

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Όσοι  δεν  ξέρουν  σκοποβολή  ας  απευθυνθούν:

ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ


Κωδική ονομασία «foufoutos». Αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε στην Αρχική Σελίδα των οδηγιών χρήστη της ΗΔΙΚΑ στα στοιχεία ιατρού και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιατρών.


Σε...
Περισσότερα... 



Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

  Τα  κανάλια  συνεχίζουν  να  μας  χλευάζουν  ασύστολα.  Εδώ  ο  κόσμος  πραγματικά  άρχισε  να  πεινάει  και  αυτά  μας  παραμυθιάζουν  με  εκπομπές  μαγειρικής  και  μάλιστα  με  συνταγές  gourmet.

ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

Ολοσχερώς κάηκαν δυο σπίτια που ανήκουν στο Φώτη Μπόμπολα, καθώς και το σπίτι του αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, όπως μεταδίδει το κρητικό Flashnews.gr.

Πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στους τοίχους οι δράσεις έγραψαν "Γερμανοπροδότη". Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγες ημέρες, αλλά το γεγονός έγινε αντιληπτό σήμερα, καθώς το χωριό δεν κατοικείται...
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τα τρία σπίτια υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές. Στο σημείο μετέβη ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Παύλος Πολάκης ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για αυτή την ενέργεια, ενώ την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Η οικογένεια Μπόμπολα ανακαίνισε τα συγκεκριμένα παλια΄σπίτια μαζί με την εκκλησία του χωριού Ασφένδου. Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, στο Αφένδου Σφακίων o εκδότης και επιχειρηματίας τον Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

H Φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης οδήγησε σε άλλες λύσεις για την θέρμανση των νοικοκυριών. Τζάκια, ξυλόσομπες, ηλεκτρικές θερμάστρες, air conditions, σόμπες πετρελαίου, μαγκάλια επιστρατεύτηκαν προκειμένου να βγάλουμε τον χειμώνα.


Αποτέλεσμα, το κράτος δεν εισέπραξε τα προσδοκώμενα από την πάταξη της φοροδιαφυγής από την λαθρεμπορία του πετρελαίου θέρμανσης, γιατί υπάρχει και η λαθρεμπορία του ναυτιλιακού πετρελαίου που είναι πλήρως αφορολόγητο, από την άλλη είχαμε θύματα από ατυχήματα πυρκαγιών, και σε λίγο θα θρηνήσουμε και θύματα από την ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Βλέπετε οι διοικούντες, ή οι εκτελούντες εντολές από την τρόικα, αγνοούν τα στοιχειώδη από την φυσική των γυμνασιακών τους χρόνων.

«Η δράση συνοδεύεται πάντα από αντίδραση» την οποία πάντα πρέπει να προβλέπεις ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι θετικό και όχι αρνητικό.

Τελικά έχουν επιστρατεύσει τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ώστε να προπαγανδίζουν την πιθανή φορολόγηση των ξύλων, των τζακιών, των μαγκαλιών κ.λ.π. ώστε να μας έρθει σαν φυσιολογικό γεγονός η νέα φορολογία. Η αύξηση της τιμής του ρεύματος έγινε ήδη ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τον φόρο πετρελαίου από τους χρήστες ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών.

Έχουν σκοπό να αφήσουν χωρίς σπίτια, χωρίς χωράφια, χωρίς θέρμανση, χωρίς μισθούς και συντάξεις, να μας κάνουν κανονικούς προλετάριους.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ...

Στη Βουλή η τροπολογία για τα 100 εκατ. ευρώ αναδρομικών στους δικαστικούς...


Η τέταρτη δόση...


Μέχρι 31 Ιανουαρίου θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών τους που είχε επιδικάσει το μισθοδικείο.
Αυτό...

προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου.
Η συνολική δαπάνη θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100 εκατ. ευρώ....



Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ ΕΚΤ ΚΑΙ Ε.Ε.

«ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΜΟΥ
 (δηλαδή τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, το τσάκισμα του εαμικού κινήματος και τη διάλυση του ΚΚΕ).
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ, ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΑΦΕΙ.
Στρατηγός Σκόμπι».


Επίκαιρο ακούγεται… Όχι τυχαία

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960


Το 1960 είναι μια εποχή που την θυμόμαστε εμείς οι παλιότεροι με νοσταλγία.


Τότε πηγαίναμε στο σχολείο με τα πόδια. Οι πιο «ευκατάστατοι» παίρνανε χαρτζιλίκι 1 δρχ. για να πάρουνε μια φέτα ψωμί, και οι υπόλοιποι βολευόμαστε από το συσσίτιο της Αμερικάνικης βοήθειας ( ένα κύπελλο γάλα από σκόνη και ένα κομμάτι πορτοκαλί πλαστικό τυρί).

Προσωπικά έκανα αντίσταση και έχυνα το γάλα, προτιμούσα να μείνω νηστικός γι’ αυτό έμεινα από τότε αδύνατος.

Το βράδυ φωτιζόμαστε και διαβάζαμε με λάμπα πετρελαίου και ασετιλίνη, ακούγαμε ραδιόφωνο, οι πιο τυχεροί, από ραδιοφωνάκι με λυχνίες ή κάποιο καινούργιο τραζιστοράκι της εποχής. «Μικρή πικρή μου αγάπη», «το σπίτι των ανέμων», «άνθρωποι που πιάστηκαν στον ιστό της αράχνης» από τον σταθμό των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος.

Τα κρύα βράδια του χειμώνα ζεσταινόμαστε με τα χέρια πάνω στο μαγκάλι και τις ξυλόσομπες, και φουντώνανε οι χιονίστρες.

Τα Σαββατοκύριακα οι τυχεροί πηγαίναμε σινεμά με 4-5 δραχμές για να δούμε καμία «κατάλληλη» Ελληνική ταινία ή κάνα καουμπόικο.

Πιτσιρικάδες διαβάζαμε μικρό ήρωα, μικρό σερίφη, και οι πιο ψαγμένοι «διάπλαση των παίδων».

Χωματόδρομοι, ποδήλατα, φλορέτες, τρίκυκλα, παλιά λεωφορεία και ο μουτζούρης εκμηδένιζαν τις αποστάσεις.

Είμαστε τότε ευτυχισμένοι.

Σ’ αυτή την ευτυχία θέλουν να μας ξαναγυρίσουν τώρα.